top of page
Zoeken
  • gudrundewaele

Ben jij echt de baas over je loopbaan?



Sta je soms stil bij je loopbaan en vraag je je af of je werkelijk de leiding hebt?

 

Het is een vraag die vaak naar de achtergrond verdwijnt in de drukte van ons dagelijks leven. Velen van ons hebben de neiging om vast te houden aan het bekende, zelfs als dat betekent dat we vastzitten in banen die ons niet langer dienen.

 

Het is gemakkelijk om comfort te vinden in de zekerheid van een vast contract, maar als die 'zekerheid' je niet langer vervult, hoe zeker is het dan echt?

 

Laat me je uitnodigen om een moment van reflectie te nemen. 

 

Is de baan die je nu hebt, nog steeds in lijn met de persoon die je bent geworden? Of past het beter bij de persoon die je ooit was?

 

Het leven is veranderlijk, net als onze wensen en behoeften. En net zoals we groeien en ontwikkelen, zou onze loopbaan dat ook moeten doen.

 

Ik moedig mensen aan om minstens halfjaarlijks te reflecteren op hun loopbaan. Zie het als een gezondheidsonderzoek voor je professionele leven.

 

Maar naast deze momenten van zelfreflectie, is het evenzeer belangrijk om jezelf elke zes jaar de kans te geven op een volledige loopbaanbegeleiding. In Vlaanderen faciliteert de overheid dit proces door middel van loopbaancheques, waardoor je tegen een zeer verminderde prijs een diepgaand traject kunt volgen met een professionele loopbaancoach. Dit is geen luxe, maar een investering in jezelf en in jouw toekomst.

 

Vraag jezelf af: wanneer was de laatste keer dat je opging in je werk tot het punt waar je de tijd vergat?

Als zulke momenten zeldzaam zijn, is het tijd om de balans op te maken. Werk kan en moet een bron van voldoening zijn, geen sleur. En als je voelt dat je niet zit waar je wilt zijn, onthoud dan dat het nooit te laat is om de controle over te nemen.

 

Onthoud dat jouw loopbaan niet alleen een baan is, het is een belangrijk deel van je leven. Als je niet op je plek zit, kan dat leiden tot een diep gevoel van ontevredenheid. Neem de controle terug. Wees de architect van je eigen loopbaan. Niet volgend jaar, niet morgen, maar vandaag. Want het is nooit te vroeg of te laat om de baas te zijn over jouw loopbaanpad.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page